OUT, UP & IN

Bij DSTNY werken we met het OUI-principe. OUI staat voor OUT, UP en IN:

  • OUT: Het verhaal van de ander: je relatie tot de natuur, andere mensen, de maatschappij.
  • UP: Het grotere verhaal waar je deel vanuit maakt: spiritualiteit, verhalen, kunst, dat wat je inspireert.
  • IN: Het verhaal van jezelf: Je identiteit, lichaam, gezondheid, je geluk en dat wat jou zin en betekenis geeft.

We geloven in de “holistische” benadering van het leven en van de mens als geheel. Alle producten en diensten van DSTNY gaan dus uit van deze drie lagen van de werkelijkheid.

Het OUI principe wordt toegepast als verbindend netwerk tussen verschillende projecten: DSTNY, Open, Reisgenoten, Club Diep etc en wordt toegepast in binnen het Academiehuis in Zwolle en in de Protestantse Kerk in Nederland.

Veel jong-volwassen kennen het verlangen naar liefde, schoonheid, rechtvaardigheid en spiritualiteit (Zie ook N.T. Wright). Daarin zijn ze vaak gericht op emoties en ervaring. De WOW factor moet aanwezig zijn. Tegelijk is er voor deze generatie weinig nagedacht over een duurzame bedding en binding. In de kerkelijke traditie wordt steeds teruggegrepen op het verenigingsmodel als enige bedding en binding aan het christelijke geloof. Een experiment moet dan uiteindelijk toch een verenigingskerk worden met leden, predikanten, vergadermomenten (op zondagmorgen) en met statuten (gezamenlijke identiteit of gedrag).

Wij zoeken vanuit DSTNY naar innovatieve vormen van bedding en binding, zoals het netwerk, het platform, de orde, de groep. Veel onderzoeken laten zien dat er wel een verlangen is naar bedding en binding, maar niet in de kerkelijke zin van het woord. Innovatie is nodig: OUT, UP & IN kan een stap naar die innovatie zijn.

This image has an empty alt attribute; its file name is OUI-model-1024x334.png

De challenge of oefeningen van OUI kunnen op verschillende platforms in het echte leven worden vormgegeven. Denk aan Reisgenoten of OPEN. Verschillende doelgroepen kunnen zo bediend worden.

De oefeningen kunnen ook aangeboden worden in een app of op een website. DSTNY heeft daar veel ervaring mee in met de producten Storyland en YourStory. In de toekomst willen we een whitelabel OUI platform bouwen. Zie hieronder een impressie:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.