FAQ

28 juni 2016

Waarom zou ik een DSTNY member worden?
Mensen sluiten zich aan bij DSTNY omdat ze op zoek zijn naar hun identiteit, gelukkiger willen worden, zelfbewuster en geïnspireerder willen leven. De members zoeken naar een groep of beweging waar ze zich mee kunnen identificeren. Ze willen zichzelf ontwikkelen en uitgedaagd worden maar staan er ook voor open om anderen uit te dagen. Ze zijn op zoek naar verbondenheid met de groep en hangen de rebelse, underground identiteit aan.

Voor wie is DSTNY?
DSTNY is voor iedereen die de zoektocht van hun leven doormaakt en bij zowel zichzelf als de wereld om hun heen vraagtekens hebben. DSTNY staat open voor alle achtergronden, geaardheden en geslachten en hangt geen bestaand ideaal aan. Hoewel iedereen in aanmerking komt voor een DSTNY membership, betekend dat niet dat iedereen zomaar toegelaten kan worden tot een tribe. DSTNY focust zich op exclusiviteit en heeft daardoor ook een mysterieuze en rebelse identitiet.

Hoe werken challenges?
Wanneer je als individu een challenge krijgt kun je deze accepteren of negeren. Door de challenge uit te voeren, te filmen en up te loaden kun je meer punten verdienen en een hogere functie krijgen maar ook bijdragen aan de score van je tribe. Wanneer je als tribe uitgedaagd wordt, geldt hetzelfde proces, je kunt als tribe punten verdienen en hoger in de ranking komen maar ook privileges, badges of beloningen winnen. Een challenge negeren heeft consequenties en vraagt om een tegenprestatie.

Hoe werkt het puntensysteem?
Door het volbrengen en uploaden van een challenge verdient een tribe DSTNY points. Deze punten worden bijgehouden in het online leaderboard. De punten geven de status van een tribe aan en kunnen daarnaast ook verzilverd worden voor beloningen zoals evenementen. Behalve punten kunnen ook badges verdiend worden bij een bijzondere daad of prestatie, er zijn permanente badges die behaald kunnen worden maar ook tijdelijke badges die vergelijkbaar zijn met een wisselbokaal.
Als member kun je individueel ook punten halen die staan voor je status binnen een tribe maar ook staan voor de groei tot een hogere functie binnen DSTNY. Als individu kunnen ook badges en beloningen worden verdiend. De te behalen punten per challenge variëren van 1-5 DSTNY points per challenge, de punten die als member individueel worden gehaald tellen voor 1/10 mee voor de  totale tribe score.

Wat is een tribe en hoe werken ze?
Een tribe bestaat uit meerdere members, je kunt als individu opdrachten krijgen van je mede-members maar ook als tribe gezamenlijk uitgedaagd worden en uitdagingen krijgen. Binnen elke tribe is een trainer aanwezig, die meer ervaring heeft maar qua status gelijk staat aan de andere members.
Een tribe bestaat uit 10-15 members. Wanneer er meer members bijkomen moet een nieuwe tribe gestart worden met minimaal 5 members. Wanneer je een jaar member bent van DSTNY zal je de keuze worden voorgelegd om trainer te worden van een eigen tribe.

Wat gebeurd er wanneer je een tribe verlaat?
Wanneer je er voor kiest om niet langer een DSTNY member te zijn, betekend dit dat je je tribe verlaat en niet langer deel uitmaakt van de besloten groep. Er zal geen inhoud uit de tribe meer met jou besproken mogen worden en je mag geen opdrachten meer in de naam van DSTNY uitvoeren. Wel moedigen we aan in contact te blijven met andere DSTNY alumni en het OUI-principe in persoonlijk leven door te voeren. Je kunt echter alleen een DSTNY alumni zijn wanneer je minimaal een jaar lid bent en vrijwilliger bent opgestapt. Wanneer je een tribe uit wordt gestemd door members of een curator wegens conflicten mag je deze titel niet voeren.

Waar kan ik de website voor gebruiken?
De website is een online platform waarbij tribes elkaar kunnen uitdagen en hun resultaat in een 1 minuut durend filmpje up kunnen loaden. Hier kunnen de trainers beoordelen of een bepaalde tribe de challenge heeft volbracht en punten krijgt. Challenges van member op member kunnen ook terug gevonden worden op de app in de eigen tribe pagina, deze worden goedgekeurd door de tribe members. Op de app kun je ook persoonlijk een tribe uitdagen, hiervoor wordt dan een speciale envelop bezorgd bij de tribe.