Boardgame

22 december 2016

Gamification en onderwijs gaan prima samen maar hoe zit het met de leeropbrengst? De leeropbrengst is vaak laag omdat er snel wordt gekozen voor een quiz, simpele puzzel- of een grafisch spelletje zonder inhoud. DSTNY bouwt een bordspel waarin vele verschillende opdrachten met vele leerstijlen resulteren in vele winststrategieën.

DSTNY boardgame

Dit spel is ontwikkeld voor het vak levensbeschouwelijke vorming, maar het kan natuurlijk ingezet worden voor andere vakken. Een volledig analoog bordspel met stickertjes en pionnen.

Hoe werkt het spel?
De spelers doen opdrachten uit een enveloppe. De docent checkt of de opdracht voldoende is afgerond en geeft naast feedback een beloning in de vorm van stickertjes. De stickertjes kunnen de spelers plakken in hun dorp om meer bewoners te krijgen, meer resources, te bouwen aan nieuwe gebouwen of technologie.

dorp

Door te groeien ontstaan er nieuwe mogelijkheden in het spel met daarbij behorende complexere en meer uitdagende opdrachten.

De spelers kiezen voor hun eigen strategie en zo ontstaat gepersonaliseerd leren in spelvorm. Het DSTNY bordspel is een verkennend spel waarbij de leerlingen van hun eigen, authentieke gedrag kunnen leren.